Werkwoordspelling Spelling Algemeen Grammatica Leesvaardigheid Schrijfvaardigheid Spreekvaardigheid Argumenteren Formuleren Literatuur

Suggesties, opmerkingen of vragen?

Stuur een berichtje naar

dekrosse@hotmail.com

ONLINENEDERLANDS  De volledige online lesmethode voor op het digibord

Iedereen mag alles van deze website gebruiken voor educatieve doeleinden. Copyright op de website en de volledige inhoud ligt bij de maker ervan: M. de Krosse

Op de hoogte blijven van

aanpassingen en aanvullingen?

Volg Online Nederlands op Facebook

Spelling algemeen > hoofdletters > oefening 2

ruim 2000 jaar geleden werd ene jezus van nazareth geboren. niemand gelooft dat hij werkelijk op eerste kerstdag is geboren, maar christenen herdenken met kerst nog altijd de geboorte van deze joodse man. voor moslims ligt dat anders: zij zien jezus wel als een profeet. maar hun belangrijkste profeet is mohamed.

het belangrijkste boek voor christenen is de bijbel. volgens de islam is dat de koran. in de koran wordt overigens wel vaak verwezen naar de bijbel, maar dan alleen naar het oude testament. voor het nieuwe testament, waarin jezus de hoofdrol speelt, is in de koran geen plek. wel wordt beschreven dat maria zwanger raakte, maar dat gebeurde absoluut niet onbevlekt.

overigens speelt jezus voor veel nederlanders ook al niet meer de hoofdrol met kerstmis: die wordt tegenwoordig gespeeld door de kerstman die zelfs de van oorsprong turkse sint-nicolaas van het erepodium begint te stoten. steeds minder mensen hebben thuis nog een bijbel liggen.

Naar de antwoorden Naar de oefening